Korvahuuhtelu

Sairaanhoitajan tekemä korvahuuhtelu apteekissa

Korvien huuhtelu on yleinen ja turvallinen toimenpide, joka voi auttaa korvavahan kertymisen aiheuttamissa ongelmissa, kuten kuulon heikkenemisessä tai korvakäytävän ärsytyksessä.

Vaikku eli korvavaha on luonnollinen erite, joka suojaa korvakäytävää. Kuitenkin joskus korvavaha voi kertyä liikaa ja aiheuttaa tukoksen. Korvavahan poisto onnistuu helposti korvahuuhtelulla apteekin Hyvinvointipisteellä.

Tämä kuuluu korvahuuhtelupalveluumme:

1. Arviointi: Aluksi teemme perusteellisen arvioinnin varmistaaksemme, että korvahuuhtelu on sinulle sopiva hoitomuoto. Sairaanhoitaja tarkistaa korvasi otoskoopilla eli korvalampulla. Hoitaja varmistaa, että korvahuuhteluun ei ole estettä, kuten rikkinäistä tärykalvoa. Jos hän huomaa merkkejä infektiosta tai muista ongelmista, ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle.

 

2. Korvahuuhtelu: Sairaanhoitaja suorittaa korvien huuhtelun hellävaraisesti lämpimällä vedellä. Sairaanhoitaja käyttää ruiskua, jolla vettä johdetaan hellävaraisesti korvakäytävään. Vesi on lämmintä, sillä kylmä vesi voi aiheuttaa huimausta. Huuhtelu aiheuttaa veden virtaamisen korvakäytävässä ja irrottaa siten korvavahan. Menetelmä on yleensä kivuton ja kestää vain muutaman minuutin.

 

3. Korvien tarkastus toimenpiteen jälkeen: Tarkistamme, että korva on täysin puhdas ja varmistamme, että sinulla ei ole epämukavuutta hoidon jälkeen. Mikäli korvaan on jäänyt vahaa, voidaan toimenpide toistaa.

 

4. Yksilöllinen ohjaus ja neuvonta: Saat toimenpiteen jälkeen sairaanhoitajalta henkilökohtaisia itsehoitoneuvoja korvien tukkiutumisen estämiseksi. Hoitaja voi suositella sinulle parhaita apteekin itsehoitotuotteita.

Kenelle korvavahan poisto on tarkoitettu?

Korvien huuhtelu on tarkoitettu kaikenikäisille, jotka kärsivät korvatukkoisuudesta tai epämukavuudesta johtuen korvavahasta. Huuhtelua ei suoriteta, jos sinulla on ollut äskettäin korvainfektio, korvaleikkaus tai jos sinulla on rei’itetty tärykalvo.

Milloin hakeutua sairaanhoitajan vastaanotolle?

Yleisimpiä liiallisen korvavahan aiheuttamia oireita:

  • Tukkoisuuden tunne korvassa
  • Kuulon heikkeneminen
  • Korvakäytävän kutina
 

Mikäli kärsit jostain näistä, apu saattaa löytyä ammattilaisen suorittamasta korvahuuhtelusta. Huuhtelu on harmiton toimenpide, johon voi hakeutua turvallisesti matalalla kynnyksellä.

On tärkeää muistaa, että korvavahaa ei tulisi yrittää poistaa itse, sillä se voi johtaa korvakäytävän vahingoittumiseen. Jos sinulla on ongelmia korvavahan kanssa, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Miten pääsen hoitoon?

Voit varata ajan korvahuuhteluun suoraan verkkosivuiltamme tai saapua ilman ajanvarausta lähimmälle Hyvinvointipisteelle. Varaamalla ajan etukäteen varmistat palvelun saatavuuden ja nopeutat asiointiasi.

Ennen toimenpidettä suosittelemme pehmentämään korvavaikkua muutaman päivän ajan. Pehmentäminen onnistuu esimerkiksi apteekista saatavilla korvavahaa pehmittävillä aineilla. On suositeltavaa pehmittää korvavahaa vähintäänkin edellisenä iltana ennen korvien puhdistusta.

Liittyykö korvahuuhteluun haittoja?

Korvahuuhtelu on täysin riskitön ja harmiton toimenpide. Huuhtelun jälkeen korvasi saattavat tuntua hieman oudoilta, ja niistä voi valua vettä. On suositeltavaa olla käyttämättä korvatulppia ja välttää veden pääsemistä korvan sisälle muutaman päivän ajan huuhtelun jälkeen.

Miksi valita Hyvinvointipiste?

Hyvinvointipisteellä olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista hoitoa. Käytämme korvahuuhtelussa hellävaraisia menetelmiä, ja ammattitaitoinen henkilökuntamme varmistaa, että kokemuksesi meillä on mahdollisimman miellyttävä. 

Tavoitteenamme on edistää terveyttäsi ja hyvinvointiasi kaikissa tilanteissa. Tervetuloa Hyvinvointipisteelle – olemme täällä sinua varten!